Gemeente Assen kiest voor duurzame oplossing

Dagblad van het Noorden

ASSEN – Energy Valley doet in opdracht van de gemeente Assen onderzoek naar het verdelen van restwarmte voor bedrijven. Het project is onderdeel van de duurzaamheidmaatregelen in Assen.

Het komende jaar inventariseert Energy Valley bij bedrijven die deelnemen aan het project hoe het zit met isolatie, warmte, kou en of het gebouw bijvoorbeeld geschikt is voor zonnepanelen of een waterreservoir. Daarna volgt advies of een koppeling met een ander bedrijf zodat een soort warmtenetwerk ontstaat. ,,We laten ons ook verrassen”, zegt Anette Oosterhoff, beleidspecialist duurzaamheid en milieu.

Het project startte vorige week met een informatieavond. Als voorbeeld geeft Oosterhoff het Wilhelmina Ziekenhuis Assen dat meedoet aan het project. In de zomer houdt het ziekenhuis warmte over en dat kan opgeslagen worden, aldus Oosterhoff. Dat gebeurt in een reservoir onder de grond. Maar het WZA kan ook gekoppeld aan een ander bedrijf dat plek heeft voor zonnepanelen. ,,Er zijn meerdere opties”, zegt wethouder Harmke Vlieg (CU).

Het college van burgemeester en wethouders trok 800.000 euro uit om de komende jaren duurzaamheid te stimuleren. Zo kregen 1000 huishoudens het afgelopen jaar gratis energieadvies.

Bron: Dagblad van het Noorden