Energy Valley onderzoekt warmtenet voor gemeente Assen

Sape de Haan - Energy Networks

De gemeente Assen heeft Energy Valley gevraagd om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van het verdelen van restwarmte voor bedrijven in haar gemeente. Deze quick scan is onderdeel van de duurzaamheidsmaatregelen die de gemeente neemt om samen met inwoners, bedrijven, instellingen en andere organisaties aan duurzaamheid te werken. Daarvoor heeft Assen 800.000 euro voor de komende jaren uitgetrokken.

Energy Valley bekijkt bij de deelnemende bedrijven de status van isolatie, warmte, kou en geschiktheid voor zonnepanelen of een waterreservoir. Aan de hand van die gegevens komt een advies en daaruit kunnen voorstellen voor eventuele samenwerkingsmogelijkheden voor een warmtenetwerk voortkomen. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld kiest voor ondergrondse warmte/koude-opslag, kunnen omringende bedrijven daar goed op aanhaken.

Sape de Haan, Senior Projectmanager (Hybride) Warmtenetten bij Energy Valley: “Vorige week heb ik tijdens een presentatie voor overheid en bedrijfsleven in Assen het verband tussen MVO en Hybride Warmtenetten toegelicht. We voeren gesprekken met de bedrijven om door toepassing van meest duurzame energiesystemen tot een individuele reductie van energiekosten en CO2 uitstoot te komen en gelijkertijd werkgelegenheid te stimuleren. Binnenkort presenteren we de resultaten van een door ons gecoördineerde quick scan voor de gemeente Assen, dat als uitgangspunt dient voor een nadere business analyse. Naar het zich nu laat aanzien zijn daar voldoende aanknopingspunten voor.”

Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur.Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Sed posuere consectetur est at lobortis. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper.

Bron: Energyvalley.nl